Walentynki: przepisy na miłość cz. 2 [ZDJĘCIA]
Czasem do serca mężczyzny warto docierać przez żołądek tradycyjnymi sposobami. Wie o tym najlepiej Tomasz Purol, mistrz Polski w gotowaniu, który zdradza przepis na zupę-krem z pieczonych pomidorów. Zasmakuje każdemu Walentemu! Potrzebne składniki 800g pomidorów, 10g czosnku Sól, pieprz, rozmaryn 500 ml wywar drobiowy 50 ml Oliwa z oliwek 50g masła 2 świeże bułki żytnie Sol, pieprz, cukier Wykonanie Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, układamy na blaszce. Dodajemy sól, pieprz, czosnek oraz oliwę z oliwek. Następnie wstawiamy do piekarnika w temp. 160st. i pieczemy przez 30 minut. Tak upieczone warzywa wkładamy do rondla i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu, miksujemy i przecieramy. Żytnie pieczywo kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Grzanki podajemy do gotowego kremu z pomidorów.