Walentynki: przepisy na miłość cz. 2 [ZDJĘCIA]
O tym, że czekolada pobudza zmysły wiadomo od dawna. My polecamy ją do porannej, klasycznej kawy latte. Potrzebne składniki 3 łyżeczki kawy 3 łyżeczki cukru 250 ml mleka wrzątek czekolada (gorzka albo mleczna, bez dodatków) Przygotowanie Kawę parzymy w tradycyjny sposób. Następnie mleko wlewamy do garnka i słodzimy. Uwaga! Mleka nie wolno gotować. Wystarczy podgrzać, a następnie spienić blenerem lub spieniaczem. Mleko wlewamy do szklanek (przepis na dwie porcje). Teraz najtrudniejsza część: gorącą kawę trzeba wlać do szklanki tak, by nie wymieszała się z mlekiem. Najlepiej po ściance naczynia. Pianka na górze powinna oddzielić się sama, ale można też dołożyć wcześniej pozostawioną część. Całość posypujemy startą czekoladą i gotowe! Po poranne latte nie trzeba wychodzić do kawiarni.