Fundacja "Marchewkowe Pole" po raz drugi zaprosiła całe rodziny do udziału w "Festiwalu Dyni". Trzcianecka impreza trwała dwa dni. Najpierw w siedzibie fundacji zorganizowano "Pomarańczowe warsztaty kulinarne". Głównym zadaniem było przygotowanie z dyni ciasta i babeczek.
Dzień później na terenie ośrodka agroturystycznego "Makowscy" w Trzciance na mieszkańców czekały kolejne atrakcje. Nie zabrakło dzieci z rodzicami, na imprezę pieszo z Białej przyszły też dziewczęta z Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii. Było wycinanie lampionów z dyni, warsztaty plastyczne dla dzieci oraz wspólne ognisko. Na zamarzniętych czekała pyszna zupa dyniowa
- Takie imprezy mają służyć integracji naszej lokalnej społeczności. To dobra okazja do ciekawego spotkania dla całych rodzin. Świetna atmosfera sprawiła, że mimo mrozu, mogliśmy bardzo miło spędzić czas - opisuje Agnieszka Halama, szefowa "Marchewkowego Pola". I zapowiada, że za rok w październiku odbędzie się kolejny "Festiwal Dyni".
"Festiwal w Dyni" - o tym przeczytasz też w Noteckim Tygodniku Pilskim
Pomocnik rolnika przy zbiorach - zasady zatrudnienia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?