MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ponowne podgrzewanie kurczaka sprawi, że mięso stanie się...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Gdy podgrzejesz ponownie te produkty, możesz się zatruć. Oto jedzenie, które trzeba zjeść od razu po przygotowaniu

Kurczak

Ponowne podgrzewanie kurczaka sprawi, że mięso stanie się znacznie bardziej ciężkostrawne. Odgrzewając go, zmieniamy jego strukturę białkową, co może skutkować trudnościami z trawieniem i bólem brzucha. Pozostawionego na drugi dzień kurczaka znacznie lepiej zjeść na zimno, np. jako dodatek w sałatce.

Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać drugi raz ---->

Zobacz również

Tragiczne wieści. Podwójne zabójstwo w Bełchatowie. W kamienicy znaleziono dwa ciała

Tragiczne wieści. Podwójne zabójstwo w Bełchatowie. W kamienicy znaleziono dwa ciała

Nie zaszczepiła synka. Sąd zmusił ją do szczepienia i ukarał grzywną. Jakim prawem?

Nie zaszczepiła synka. Sąd zmusił ją do szczepienia i ukarał grzywną. Jakim prawem?

Polecamy

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Ostrzeżenie meteo dla całej Wielkopolski

Ostrzeżenie meteo dla całej Wielkopolski