Przedstawicielki Koła Gospodyń Wiejskich „Włościanki" z Białośliwia odebrały - 25 września podczas uroczystej gali w Poznaniu - tytuł Perła 2022 za powidła koprowe w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo -Smaki Regionów". Powidła zostały uznane za najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy.
- To ogromny zaszczyt, że Kapituła Krajowa Konkursu doceniła nasz wkład w kultywowanie tradycji i promowanie produktu regionalnego. Nasze Powidła Koprowe od lat wytwarzane są takimi samymi metodami z niezmienną recepturą i są głęboko osadzone w historii naszej małej Ojczyzny jaką jest gmina -
informują gospodynie z Białośliwia.
Zakaz krzyży w warszawskim urzędzie. Trzaskowski wydał rozporządzenie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?