Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Poziom studiów: pierwszego stopnia...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Rekrutacja na UAM: oto nietypowe kierunki, które można studiować na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Reżyseria dźwięku UAM

Poziom studiów: pierwszego stopnia
Forma studiów: stacjonarne (dzienne)
Czas trwania: 3 lata
Język zajęć: polski
Tytuł zawodowy: licencjat
Profil kształcenia: praktyczny

Reżyseria dźwięku od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. To studia o profilu praktycznym, nakierowane na kształcenie osób, które będą profesjonalnie zajmować się dźwiękiem. Pierwszy rok studiów obejmuje głównie zajęcia teoretyczne, dzięki którym studenci poznają podstawy akustyki, elektroniki czy też przetwarzania sygnałów akustycznych. Mając tę wiedzę na drugim i trzecim roku, realizują już więcej przedmiotów praktycznych, które obejmują między innymi naukę technologii realizacji i montażu dźwięku, pracę w dwóch kierunkowych studiach nagraniowych jak i kwestie związane z nagłaśnianiem koncertów. Dyplom z reżyserii dźwięku ma wybitnie praktyczny charakter, gdyż polega na zarejestrowaniu składu muzycznego oraz zmiksowaniu dokonanego nagrania.

Kolejny kierunek ---->

Zobacz również

Mityng Otwarcia Sezonu w Sieradzu. Ponad pół tysiąca startujących. Dzieje się! FOTO

Mityng Otwarcia Sezonu w Sieradzu. Ponad pół tysiąca startujących. Dzieje się! FOTO

Trwa Wiosna Kwiatów w Łosiowie. Każdy pasjonat ogrodnictwa będzie zachwycony ofertą

Trwa Wiosna Kwiatów w Łosiowie. Każdy pasjonat ogrodnictwa będzie zachwycony ofertą

Polecamy

Wypalenie macierzyńskie niszczy od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź

Wypalenie macierzyńskie niszczy od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź

Góry Opawskie: Skarb ukryty na polsko-czeskim pograniczu

Góry Opawskie: Skarb ukryty na polsko-czeskim pograniczu

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło