MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Papryka

Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili można zostawić je w całości), usuń palcami gniazdo nasienne, rozkrój ew. na połówki. Grilluj 8-10 min (na średnio rozgrzanym ruszcie), obracając w trakcie pieczenia. Paprykę do szaszłyków pokrój natomiast w kawałki o boku ok. 3 cm. Czas pieczenia często zależy wtedy od pozostałych składników, jednak nic się nie stanie, jeśli warzywo to po przygotowaniu całości będzie wciąż jędrne czy zbyt miękkie.

Zobacz również

Osobowość Roku w powiecie przysuskim. Dziś o 21 koniec głosowania. Sprawdź wyniki

Osobowość Roku w powiecie przysuskim. Dziś o 21 koniec głosowania. Sprawdź wyniki

Dramatyczny widok po burzy w zabytkowym parku w Baranowicach. ZDJĘCIA

Dramatyczny widok po burzy w zabytkowym parku w Baranowicach. ZDJĘCIA

Polecamy

Zadziała lepiej niż botoks i chirurg plastyk. Oto zabieg, który kosztuje jedynie 3 zł

Zadziała lepiej niż botoks i chirurg plastyk. Oto zabieg, który kosztuje jedynie 3 zł

Nauki ścisłe i przyrodnicze priorytetem w nowym roku. Będą zmiany w nauczaniu

Nauki ścisłe i przyrodnicze priorytetem w nowym roku. Będą zmiany w nauczaniu

Już po naborze „Podróży z klasą”. Wystarczyło 12 minut

Już po naborze „Podróży z klasą”. Wystarczyło 12 minut