MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: około 400 gramów dyni (waga po wycięciu skóry i...
fot. Anna Moyseowicz

Trudno się od nich oderwać! Racuchy z dyni na drożdżach znikają z półmiska w kilka minut. Zobacz sprawdzony przepis krok po kroku

Składniki na racuchy z dyni

Składniki: około 400 gramów dyni (waga po wycięciu skóry i wydrążeniu miąższu), półtorej szklanki mąki, pół szklanki ciepłego mleka (+ewentualnie dodatkowo, w razie potrzeby rozrzedzenia ciasta), pół szklanki oleju, 1 jajko, łyżka cukru, niecała łyżeczka wybranego aromatu do ciasta, drożdże (w moim przypadku mrożone).

Zobacz również

Zawody wędkarskie w Zatorze na zbiorniku "Tęczak". Wędkarze złowili taaakie ryby!

NOWE
Zawody wędkarskie w Zatorze na zbiorniku "Tęczak". Wędkarze złowili taaakie ryby!

Klub Ludzi z Pasją JDK zaprasza na spotkanie z Robertem Pogorzelskim

NOWE
Klub Ludzi z Pasją JDK zaprasza na spotkanie z Robertem Pogorzelskim

Polecamy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie